Lista urządzeń o różnych wydajnościach wchodzących w skład lini do produkcji soków NFC

Urządzenia myjąco - rozdrabniające
Urządzenie myjąco - rozdrabniające MT-1000 więcej »» zdjęcia »»
Urządzenie myjąco - rozdrabniające MT-2000 więcej »» zdjęcia »»
Myjka wodno-powietrzna ST-02 więcej »»
Jednotaśmowe prasy do owoców i warzyw
Prasa taśmowa PT-1000 wydajność 500 l/h więcej »» zdjęcia »»
Prasa taśmowa PT-1100 wydajność 1800 l/h więcej »» zdjęcia »»
Prasa taśmowa PT-1200 wydajność 2500 l/h więcej »» zdjęcia »» obejrzyj film
Pasteryzatory rurowe
Pasteryzator rurowy PRO-500 więcej »»
Nalewarki bag-in-box
Półautomatyczna nalewarka ECOFILL PROBOX więcej »»



Proces produkcji soków naturalnie mętnych zaczyna się od wysypania owoców do wanny myjki. Elewator transportuje je w stronę młynka, podczas tego transportu owoce myte są za pomocą dysz płaskostrumieniowych. Czyste owoce trafiają do rozdrabniacza. Owoce w postaci pulpy są zgniatane pomiędzy taśmą polipropylenową, która przechodzi przez specjalne walce prasujące owoce. Po pierwszym wyciśnięciu prasowany materiał trafia poprzez wałek zwrotny do następnego ( mniejszego) wałka prasy (PT-1000) i ponownie poddawany jest prasowaniu. Materiał z którego wyciśnięty jest sok zostaje zgarnięty z taśmy poprzez zgarniak końcowy, w ten sposób zostaje usunięty z prasy. Wyciśnięty sok przechodzi przez taśmę sitową i trafia do wanny zbiorczej soku z której jest wypompowywany do zbiornika buforowego pasteryzatora ( PRO-500). Sok za pomocą pompy obiegowej transportowany jest do wymiennika rurowego, gdzie następuje podgrzanie go do temperatury pasteryzacji (78-85). Końcowym etapem jest rozlanie soku do worków bag-in-box, które po ostudzeniu są umieszczane w kartonach.


Zaletą naszych maszyn jest to że produkowane są z najwyższej jakości podzespołów. Są to konstrukcje polskie , posiadamy magazyn części zamiennych więc interwencja serwisu jest bardzo szybka.