- Podgrzewacze pulpy
- Schładzacz tunelowy
- Zbiornik z mieszadłem
- Wywrotnica skrzyniopalet
- Nalewarki Bag in Box
- Zbiornik soku z pompą
- Urządzenie myjące rozdrabniające
- Prasa taśmowa do owoców
- Kocioł warzelny
- Pasteryzator
- Mobilna tłocznia soków
- Pasteryzator wannowy
- Przecieraczka owoców i warzyw pestkowych
- Półautomatyczna nalewarka do butelek
- Wyparka próżniowa
- Filtr workowy do soku
Kocioł warzelny ZPM-0.3
jest urządzeniem przeznaczonym do obróbki termicznej
produktów spożywczych, zamontowane mieszadło mechaniczne wolnoobrotowe pozwala na mieszanie produktu w czasie podgrzewania.
produktów spożywczych, zamontowane mieszadło mechaniczne wolnoobrotowe pozwala na mieszanie produktu w czasie podgrzewania.
Zadaj pytanie
Cenimy sobie możliwość bezpośredniego kontaktu i rozmowy, dlatego wypełnij formularz i zacznijmy konwersację.
Dane techniczne:
| Materiał wykonania | stal nierdzewna 1.4301 |
|---|---|
| Pojemność zbiornika | 250 l/h |
| Wymiary | 1750x1350x1450 |
| Pojemność zbiornika | 250l |
| Mieszadło wolnoobrotowe | Tak |
| Kocioł uchylny | Tak |
Urządzenie składa się z następujących podzespołów.
- Zbiornik warzelny składający się z podwójnego płaszcza
- Wymiennik para-woda z instalacją
- Automatyka sterownicza
Zapotrzebowanie czynników energetycznych dla wydajności –250 (l/h)
Woda gorąca (obieg zamknięty)
– przepływ – do 2500 [l/h]
– temperatura – 80 do 100 [°C]
Zapotrzebowanie pary
– ciśnienie – 0.6 [MPa] – ilość – 50 [kg/h]
Pojemność instalacji produktu
– ilość – max. 250 [ l ]
Zapotrzebowanie energii elektrycznej
– ilość – ~2.0 [ kW]
Zapotrzebowanie sprężonego powietrza
– ilość ~1 Nm3/h – 0.6 [MPa]







