- Podgrzewacze pulpy
- Schładzacz tunelowy
- Zbiornik z mieszadłem
- Wywrotnica skrzyniopalet
- Nalewarki Bag in Box
- Zbiornik soku z pompą
- Urządzenie myjące rozdrabniające
- Prasa taśmowa do owoców
- Kocioł warzelny
- Pasteryzator
- Mobilna tłocznia soków
- Pasteryzator wannowy
- Przecieraczka owoców i warzyw pestkowych
- Półautomatyczna nalewarka do butelek
- Wyparka próżniowa
- Filtr workowy do soku
Urządzenia do przemysłu spożywczego
W naszej ofercie znajdują się takie urządzenia, jak m.in. schładzacz tunelowy, zbiornik z mieszadłem, nalewarki przemysłowe, prasa taśmowa czy pasteryzatory. To wyposażenie przeznaczone dla szeroko pojętego przemysłu spożywczego, które pozwala usprawnić, a niekiedy zautomatyzować procesy wytwórcze w danym zakładzie. Zajmujemy się inwestycją w maszyny w sposób kompleksowy, począwszy od wstępnych założeń i projektów poprzez wykonanie, skończywszy na montażu oraz usługach serwisowych.
Jednym ze sprzedawanych przez naszą firmę urządzeń jest schładzacz tunelowy, którego przeznaczenie obejmuje schładzanie już zapakowanych artykułów po rozlewie na gorąco. Z kolei zbiornik z mieszadłem to uniwersalny sprzęt umożliwiający tworzenie kompozycji kilku lub większej liczby substancji płynnych. Nalewarki przemysłowe ułatwiają porcjowanie cieczy, np. odmierzanie ilości odpowiednich dla butelek, podczas gdy prasa taśmowa umożliwia wydajne wytwarzanie soków. Sprzedajemy też pasteryzatory, w których w automatyczny sposób przeprowadza się proces pasteryzacji.

Prasa taśmowa do owoców
Prasa taśmowa wyciska sok, zgniatając rozdrobnione owoce między taśmą a walcami.

Myjka z rozdrabniaczem
Myjka z rozdrabniaczem myje i rozdrabnia owoce oraz warzywa.

Wywrotnica skrzyniopalet
Wywrotnica skrzyniopalet to urządzenie przeznaczone do rozładunku skrzyń.

Pasteryzator
Pasteryzator, zapewnia bezpieczną obróbkę termiczną

Nalewarka
Nalewarka Bag-in-Box precyzyjnie dozuje gorący lub zimny sok do worków BIB.

Zbiornik soku z pompą
Zbiornik soku z pompą umożliwia magazynowanie i automatyczne przetłaczanie soku.

Przecieraczka
Przecieraczka oddziela pestki i skórki od miąższu, tworząc jednorodną pulpę do dalszego przetwarzania.

Kocioł warzelny
Kocioł warzelny z mieszadłem umożliwia równomierne podgrzewanie i obróbkę termiczną.

Pasteryzator wannowy
Pasteryzator wannowy umożliwia obróbkę termiczną produktów, zapewniając ich bezpieczeństwo i jakość.

Wyparka próżniowa
Wyparka próżniowa zagęszcza soki i przeciery w niskiej temperaturze, zachowując ich smak i wartości.

Nalewarka do butelek
Nalewarka do butelek higienicznie napełnia płyny grawitacyjnie do opakowań szklanych lub PET.

Filtr workowy do soku
Filtr workowy skutecznie oczyszcza soki z zanieczyszczeń stałych, zapewniając ich klarowność.

Schładzacz tunelowy
Schładzacz tunelowy szybko obniża temperaturę gorąco rozlanego produktu w butelkach lub BIB.

Podgrzewacz pulpy
Podgrzewacz pulpy ogrzewa produkt w układzie „rura w rurze” wodą w przeciwprądzie.

Zbiornik z mieszadłem
Zbiornik z mieszadłem pozwala na równomierne mieszanie i przechowywanie soków oraz pulpy.
